דף הבית » כללי » סודות הבשר של מטולה: מסע בן 6 דורות של איכות

סודות הבשר של מטולה: מסע בן 6 דורות של איכות



בקצה הצפוני של ישראל, במטולה הציורית, מתחבא סיפור משפחתי מרתק שנמשך כבר שישה דורות. משפחת לוי, שהתיישבה באזור עוד בראשית המאה העשרים, פיתחה מסורת ייחודית של גידול בקר איכותי שהפך לשם דבר בקרב חובבי הבשר בארץ. מה הופך את הבשר הזה למיוחד כל כך? איך הצליחה משפחה אחת לשמר ולפתח שיטות גידול מסורתיות שעומדות במבחן הזמן? הסיפור מתחיל במרעה הטבעי של הגליל העליון, עובר דרך מסעדת “הטחנה” המפורסמת, ומגיע עד לצלחת שלכם. זהו סיפור של מסורת, איכות ותשוקה לעשייה מושלמת.

מורשת משפחתית: סיפורה של משפחת חקלאים במטולה

בצפון הרחוק של ישראל, בנקודה שבה נושקים הרי הגליל ללבנון, מתגוררת משפחה שהפכה את גידול הבקר לאומנות של ממש. כבר שישה דורות שמשפחת לוי ממטולה מגדלת בקר באותן חלקות מרעה עשירות בעשבי בר, כשהמסורת עוברת מאב לבן. הסיפור החל בשנות העשרים של המאה הקודמת, כשסבא רבא אברהם לוי החליט להקים חווה קטנה בשטח המושבה הצעירה. מה שהחל כמשק משפחתי צנוע, התפתח עם השנים למפעל חיים המשלב מסורת רבת שנים עם שיטות גידול מתקדמות.

תהליך הגידול המסורתי: מרעה טבעי ותערובת זרעים ייחודית

במרחבי הגליל העליון, בשטחי המרעה הפתוחים של מטולה, רועים העדרים באופן חופשי ונהנים מתזונה טבעית ועשירה. המסורת המשפחתית, שעוברת מדור לדור, מתבססת על שילוב ייחודי של מרעה טבעי עם תערובת זרעים מיוחדת שפותחה במשך שנים. העדרים ניזונים מעשבי הבר המקומיים, הכוללים צמחי תבלין ומרעה איכותיים האופייניים לאזור. בנוסף לכך, החקלאים מקפידים על הזנה משלימה המורכבת מגרעינים אורגניים ותוספים טבעיים, המעניקים לבשר את טעמו הייחודי ואת מרקמו העסיסי. שיטת גידול זו, המשלבת בין המסורת לחדשנות, מבטיחה את איכותו הגבוהה של הבשר.

יתרונות הבשר האיכותי ממטולה: למה כולם מדברים על זה?

איכות הבשר ממטולה מתבטאת במספר מאפיינים ייחודיים שהפכו אותו למבוקש במיוחד בקרב שפים וחובבי בשר מכל רחבי הארץ. הטעם העשיר והמרקם העסיסי של הבשר הם תוצאה ישירה של שיטות הגידול המסורתיות והקפדניות של המשפחה.

  • מרקם רך ועסיסי במיוחד
  • טעם עשיר ומורכב הודות למרעה הטבעי
  • שיוש טבעי ואחיד
  • צבע אדום עמוק המעיד על בשר בריא
  • טריות מקסימלית בזכות שרשרת אספקה קצרה

איכויות אלו, בשילוב עם הקפדה על תהליכי יישון מבוקרים, יוצרות חוויית בשר יוצאת דופן שהפכה לשם דבר בקרב מביני עניין.

מסעדת “הטחנה”: כיצד הפכה למוקד עלייה לרגל לחובבי בשר

מסעדת “הטחנה” במטולה הפכה לאחד המקומות המוערכים ביותר בקרב חובבי בשר איכותי בישראל. המסעדה, השוכנת במבנה אבן היסטורי ששימש בעבר כטחנת קמח, משלבת אווירה כפרית אותנטית עם חוויה קולינרית יוצאת דופן. השף של המסעדה עובד בשיתוף פעולה הדוק עם משפחת החקלאים המקומית, מה שמאפשר לו לבחור את נתחי הבשר הטובים ביותר ולעבד אותם בצורה אופטימלית. הנתחים המיוחדים, יחד עם שיטות הבישול המסורתיות והתפריט העונתי המשתנה, הפכו את “הטחנה” ליעד קולינרי מבוקש שאליו מגיעים סועדים מכל רחבי הארץ.

מהשדה לצלחת: איך מגיע הבשר האיכותי מהמרעה למטבח שלכם

תהליך העברת הבשר מהמרעה למטבח שלכם הוא תהליך מוקפד ומבוקר. לאחר שהבקר מסיים את תקופת הגידול במרעה הטבעי, הוא מועבר למשחטה המתמחה בשחיטה בסטנדרטים הגבוהים ביותר. הבשר עובר תהליך יישון יבש קפדני במשך מספר שבועות, בטמפרטורה ולחות מבוקרות. לאחר מכן, צוות קצבים מקצועי מבצע את הניתוח והחיתוך המדויק של הנתחים השונים. כל נתח נארז בוואקום ומועבר בקירור מבוקר ישירות למסעדת “הטחנה” או ללקוחות הפרטיים, תוך הקפדה מלאה על שרשרת הקירור ואיכות המוצר.

לסיכום

מסורת בת שישה דורות של גידול בקר במטולה הפכה לסיפור הצלחה ייחודי בנוף הקולינרי הישראלי. השילוב בין שיטות גידול מסורתיות, מרעה טבעי ותערובת זרעים מיוחדת, יצר בשר איכותי שהפך לשם דבר. מסעדת “הטחנה” משמשת כחלון ראווה למורשת המשפחתית הזו, ומושכת אליה חובבי בשר מכל רחבי הארץ. כיום, הודות למערך הפצה מתקדם, ניתן ליהנות מאיכות הבשר הייחודית הזו גם בחנות בשר מקצועית, המביאה את טעמי מטולה ישירות אל שולחן המטבח הביתי.

שאלות נפוצות

מה הופך את הבשר ממטולה לכה מיוחד?

הסוד טמון במסורת בת שישה דורות של גידול בקר במרעה טבעי, שימוש בתערובת זרעים ייחודית, והקפדה על תנאי גידול אופטימליים שעוברים מדור לדור במשפחה.

האם ניתן לרכוש את הבשר ישירות מהמשק?

כן, המשק מציע אפשרות לרכישה ישירה. בנוסף, ניתן לטעום את הבשר במסעדת “הטחנה” שהפכה למוקד עלייה לרגל לחובבי בשר איכותי.

איך מתבצע תהליך הגידול של הבקר?

הבקר גדל במרעה טבעי פתוח, ניזון מתערובת צמחים מיוחדת שפותחה על ידי המשפחה, תוך הקפדה על רווחת בעלי החיים ותנאי גידול טבעיים.

מה מייחד את מסעדת “הטחנה” במטולה?

המסעדה משלבת את המסורת המשפחתית עם חדשנות קולינרית, מציעה חוויית בשר ייחודית ומשתמשת אך ורק בבשר טרי מהמרעה המשפחתי.

כמה זמן לוקח מרגע השחיטה ועד הגעת הבשר ללקוח?

תהליך מהיר ויעיל מבטיח שהבשר מגיע טרי ללקוח תוך 48-72 שעות מרגע השחיטה, תוך שמירה קפדנית על שרשרת קירור מלאה.

צרו איתנו קשר

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן