מה זה גזר?
גזר הוא ירק שורש הנצרך באופן נרחב ברחבי העולם. הם מקור טוב לויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין A, ויטמין C, אשלגן וסיבים. גזר גם דל בקלוריות ובשומן, מה שהופך אותם לחטיף בריא.
יתרונות בריאותיים פוטנציאליים של אכילת גזר
אכילת גזר יכולה לספק מספר יתרונות בריאותיים. גזר הוא מקור טוב לבטא-קרוטן, אשר הופך לוויטמין A בגוף. ויטמין A חשוב לראייה, עור ומערכת חיסונית בריאה. גזר הוא גם מקור טוב לסיבים, שיכולים לעזור לשמור על בריאות מערכת העיכול שלך.
סיכונים של אכילת יותר מדי גזר
למרות שגזר הוא מזון בריא, לאכילה יותר מדי יכולה להיות השפעות שליליות. אכילת יותר מדי גזר עלולה להוביל לעודף של ויטמין A בגוף, מה שעלול לגרום לבחילות, הקאות וסחרחורת. אכילת יותר מדי גזר עלולה להוביל גם למצב הנקרא קרוטנמיה, הגורמת לעור להפוך לכתום.
כמה גזרים כדאי לאכול?
הצריכה היומית המומלצת של גזר היא מנה אחת עד שתיים ליום. מנת גזר היא כחצי כוס של גזר קצוץ או גזר אחד בגודל בינוני. אכילה יותר מכמות זו עלולה להוביל לעודף של ויטמין A בגוף.
סיכום
גזר הוא ירק בריא שיכול לספק מספר יתרונות בריאותיים. עם זאת, אכילה מרובה מדי של גזר עלולה להוביל לעודף של ויטמין A בגוף, מה שעלול לגרום לבחילות, הקאות וסחרחורת. חשוב להגביל את צריכת הגזר למנה אחת עד שתיים ביום כדי למנוע סיכונים פוטנציאליים אלה.