מבוא
בצק שמרים הוא מרכיב רב-תכליתי וטעים שניתן להשתמש בו להכנת מגוון מנות, החל מלחמים ולחמניות ועד פיצה וקלצונה. אבל מה קורה כשבצק השמרים שלכם לא תופח? אל תדאג – יש כמה דברים שאתה יכול לעשות כדי לפתור את הבעיה ולתקן אותה. במדריך זה נסקור את יסודות העבודה עם בצק שמרים שלא תפח וכן כמה מתכונים ורעיונות לשימוש בבצק.
פתרון בעיות בבצק שמרים שלא תפח
אם בצק השמרים שלכם לא תפח, הדבר הראשון שאתם צריכים לעשות הוא לבדוק את תאריך התפוגה על אריזת השמרים. אם פג תוקפם של השמרים, הוא לא יוכל לעשות את עבודתו והבצק שלך לא יתפח. אם השמרים עדיין טובים, השלב הבא הוא לבדוק את טמפרטורת המים בהם השתמשתם להפעלת השמרים. שמרים צריכים מים חמימים (בין 105-115 מעלות פרנהייט) כדי להפעיל, כך שאם המים קרים מדי, השמרים לא יצליחו לעשות את עבודתם. אם המים בטמפרטורה הנכונה והשמרים עדיין טובים, השלב הבא הוא לבדוק את כמות הסוכר במתכון. שמרים זקוקים לסוכר כדי להאכיל, כך שאם אין במתכון מספיק סוכר, השמרים לא יצליחו לעשות את עבודתם. לבסוף, אם כל האמור לעיל נכון, השלב הבא הוא לבדוק את משך הזמן שהבצק תפח. שמרים זקוקים לזמן כדי לעשות את עבודתם, כך שאם הבצק לא תפח מספיק זמן, הוא לא יוכל לעשות את העבודה שלו.
שימוש בבצק שמרים שלא תפח
לאחר שתפתרו את הבעיה וקבעתם מדוע בצק השמרים שלכם לא תפח, השלב הבא הוא להבין מה לעשות עם הבצק. למרבה המזל, יש כמה אפשרויות שונות לשימוש בבצק שמרים שלא תפח. אפשרות אחת היא להשתמש בבצק להכנת לחמים שטוחים. לחמים שטוחים הם דרך מצוינת להשתמש בבצק שלא תפח, מכיוון שהם לא דורשים מהבצק לתפוח. אתה יכול להוסיף את הלחמים השטוחים עם מה שאתה אוהב – מגבינות וירקות ועד בשרים ורטבים. אפשרות נוספת היא להשתמש בבצק להכנת קרומי פיצה. קרום פיצה לא מחייב את הבצק לתפוח, אז אתה יכול להשתמש בבצק כדי להכין פיצה טעימה. אתה יכול להוסיף את הפיצה עם מה שאתה אוהב – מגבינות וירקות ועד בשרים ורטבים. לבסוף, אפשר להשתמש בבצק להכנת קלצונה. קלצונה היא דרך מצוינת להשתמש בבצק שלא תפח, מכיוון שהם לא דורשים מהבצק לתפוח. אפשר למלא את הקלצונה במה שאוהבים – מגבינות וירקות ועד בשרים ורטבים.
השוואה מהירה
צַלַחַת | דורש בצק לתפוח? |
---|---|
לחמים שטוחים | לא |
קרום פיצה | לא |
קלצונה | לא |
סיכום
בצק שמרים הוא מרכיב רב-תכליתי וטעים שניתן להשתמש בו להכנת מגוון מנות, החל מלחמים ולחמניות ועד פיצה וקלצונה. אבל מה קורה כשבצק השמרים שלכם לא תופח? אל תדאג – יש כמה דברים שאתה יכול לעשות כדי לפתור את הבעיה ולתקן אותה. אתה יכול גם להשתמש בבצק להכנת לחמים שטוחים, קרומי פיצה וקלצונה, מכיוון שמנות אלו אינן דורשות מהבצק לתפוח. עם המדריך הזה, עכשיו יש לך הבנה טובה יותר מה לעשות עם בצק שמרים שלא תפח.