דף הבית » הכי נצפים » מהמקפיא לצלחת: כמה זמן לוקח לסלמון להפשיר?

מהמקפיא לצלחת: כמה זמן לוקח לסלמון להפשיר?

2023-08-31 04:44:00+02:00

מה זה הפשרה?

הפשרה היא תהליך של הפשרה של מזון קפוא, כגון סלמון, כדי שיהיה בטוח לאכילה. חשוב להפשיר את המזון בצורה נכונה כדי לוודא שהוא בטוח לאכילה ושהוא שומר על איכותו. ההפשרה יכולה להתבצע במגוון דרכים, כולל במקרר, במים קרים או במיקרוגל.

כיצד להפשיר סלמון בבטחה

בעת הפשרה של סלמון, חשוב לעשות זאת בבטחה כדי למנוע זיהום ומחלות הנישאות במזון. הדרך הטובה ביותר להפשיר סלמון היא במקרר. מניחים את הסלמון בכלי או בצלחת ומשאירים אותו במקרר למשך הלילה. זה יבטיח שהסלמון יפשיר לאט ואחיד, ושהוא יישאר קר מספיק כדי למנוע מחיידקים לצמוח. אם אתה צריך להפשיר את הסלמון במהירות, אתה יכול לשים אותו בשקית ניילון אטומה ולהטביע אותו במים קרים. החליפו את המים כל 30 דקות כדי להבטיח שהסלמון יישאר קר.

כמה זמן לוקח להפשיר סלמון?

משך הזמן שלוקח להפשיר סלמון תלוי בגודל ובעובי של הסלמון. בדרך כלל, לוקח בערך 8-10 שעות להפשיר קילו סלמון במקרר. אם אתה מפשיר את הסלמון במים קרים, זה ייקח בערך 30 דקות לכל קילו.

בישול סלמון מופשר

לאחר שהסלמון מופשר, הוא מוכן לבישול. אתה יכול לבשל סלמון מופשר במגוון דרכים, כולל אפייה, צלייה, טיגון במחבת או שליד. חשוב לבשל את הסלמון לטמפרטורה פנימית של 145 מעלות צלזיוס כדי להבטיח שהוא בטוח לאכילה.

טיפים לבישול סלמון מופשר

  • יבשו את הסלמון עם נייר סופג לפני הבישול כדי להסיר עודפי לחות.
  • מתבלים את הסלמון במלח ופלפל לפני הבישול.
  • מבשלים את הסלמון במשך 8-10 דקות, או עד שהוא מוכן.
  • נותנים לסלמון לנוח 5 דקות לפני ההגשה.

הפשרת סלמון במיקרוגל

לא מומלץ להפשיר סלמון במיקרוגל, שכן זה יכול לגרום לסלמון להתבשל בצורה לא אחידה ועלול להוביל למחלות הנישאות במזון. אם אתם חייבים להפשיר את הסלמון במיקרוגל, הקפידו לבשל אותו מיד לאחר ההפשרה.

סיכום

הפשרת סלמון היא שלב חשוב בתהליך הבישול. חשוב להפשיר את הסלמון בצורה בטוחה ונכונה כדי לוודא שהוא בטוח לאכילה ושישמור על איכותו. הפשרה של סלמון במקרר היא הדרך הטובה ביותר להפשיר אותו, אבל אם צריך להפשיר אותו במהירות, אפשר לטבול אותו במים קרים. לאחר שהסלמון מופשר, הוא מוכן לבישול. לטיפים נוספים על בישול סלמון, בדוק את הסרטון הזה .

צרו איתנו קשר

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן