דף הבית » לא ידעתי » למה כדאי להשרות שעועית? | יתרונות ומדריך איך לעשות

למה כדאי להשרות שעועית? | יתרונות ומדריך איך לעשות

למה כדאי להשרות שעועית? | יתרונות ומדריך איך לעשות

מהם היתרונות של השריית שעועית?

שעועית היא מזון מזין ורב-תכליתי להפליא. הם מקור מצוין לחלבון, סיבים, ויטמינים ומינרלים. הם גם דלים בשומן וקלוריות, מה שהופך אותם לתוספת נהדרת לכל דיאטה. למרבה הצער, גם שעועית דורשת הכנה מסוימת לפני שניתן לאכול אותה. השריית שעועית היא אחד השלבים החשובים ביותר בהכנתם לבישול.

השריית שעועית עוזרת להפחית את זמן הבישול ומקלה על העיכול. זה גם עוזר להסיר חלק מהסוכרים הבלתי ניתנים לעיכול שעלולים לגרום לגזים ונפיחות. השריית שעועית יכולה גם לעזור להפחית את רמות החומצה הפיטית והטאנינים, שעלולים להפריע לספיגה של ויטמינים ומינרלים מסוימים.

איך להשרות שעועית

שלב 1: מיון ושטוף

השלב הראשון בהשריית שעועית הוא למיין אותם ולהסיר כל אבנים או פסולת. לאחר מכן, שטפו אותם במסננת במים קרים.

שלב 2: להשרות

לאחר מיון ושטיפה של השעועית, הגיע הזמן להשרות אותה. מניחים את השעועית בקערה גדולה ומכסים אותה במים קרים לפחות שני סנטימטרים. תן להם להשרות לפחות שמונה שעות, או לילה.

שלב 3: מסננים ושוטפים

לאחר ההשריה מסננים את השעועית ושוטפים אותה במים קרים. זה יעזור להסיר את כל הסוכרים הבלתי ניתנים לעיכול שנותרו.

שלב 4: מבשלים

לאחר שהשעועית ספגה ושטיפה, היא מוכנה לבישול. בהתאם לסוג השעועית, זמני הבישול עשויים להשתנות. חלק מהשעועית, כמו שעועית שחורה, ניתן לבשל תוך 45 דקות בלבד. שעועית אחרת, כמו שעועית כליה, עשויה להימשך עד שעתיים לבשל.

השריית שעועית היא שלב חשוב בהכנתן לבישול. זה עוזר להפחית את זמן הבישול, מקל עליהם לעיכול ועוזר להפחית את רמות הסוכרים הבלתי ניתנים לעיכול ותרכובות אחרות. השריית שעועית היא קלה ויכולה לעזור להפוך אותם לחלק מזין ומהנה יותר מהתזונה שלך.

צרו איתנו קשר

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן