מהו המוגלובין?
המוגלובין הוא חלבון המצוי בתאי דם אדומים שאחראי על נשיאת החמצן בכל הגוף. הוא מורכב מארבע תת-יחידות חלבון, שכל אחת מהן מכילה מולקולת ברזל שנקשרת למולקולות חמצן. הברזל בהמוגלובין הוא זה שנותן לדם את צבעו האדום. המוגלובין חיוני לחיים, שכן הוא מעביר חמצן לתאים ולרקמות הזקוקות לו.
איך המוגלובין עובד?
כאשר שואפים חמצן, הוא נקשר לברזל בהמוגלובין ויוצר אוקסיהמוגלובין. אוקסיהמוגלובין זה נישא לאחר מכן אל התאים והרקמות של הגוף. כאשר האוקסיהמוגלובין משחרר חמצן, הוא הופך לדאוקסיהמוגלובין. לאחר מכן, הדאוקסיהמוגלובין מועבר חזרה לריאות, שם הוא משחרר את הפחמן הדו חמצני ונקשר ליותר חמצן. מחזור זה של קישור ושחרור חמצן חוזר על עצמו שוב ושוב.
מה קורה בלי המוגלובין?
ללא המוגלובין, הגוף לא יוכל להעביר חמצן לתאים ולרקמות. ללא חמצן, התאים והרקמות לא יוכלו לתפקד כראוי והגוף לא יוכל לשרוד. המוגלובין חיוני לחיים.
מהם היתרונות של המוגלובין?
להמוגלובין יתרונות רבים. הוא נושא חמצן לתאים ולרקמות, ומאפשר להם לתפקד כראוי. זה גם עוזר להסיר פחמן דו חמצני מהגוף, שהוא תוצר פסולת. המוגלובין גם עוזר לווסת את ה-pH של הדם, שחשוב לשמירה על איזון בריא.
למה חמצן צריך המוגלובין?
חמצן זקוק להמוגלובין על מנת שיועברו בכל הגוף. המוגלובין נקשר למולקולות חמצן ונושא אותן לתאים ולרקמות הזקוקות להן. ללא המוגלובין, הגוף לא יוכל להעביר חמצן והתאים והרקמות לא יוכלו לתפקד כראוי.