דף הבית » הכי חם » למה אתה צריך ווק להקפצה?

למה אתה צריך ווק להקפצה?

למה אתה צריך ווק להקפצה?

מה זה מוקפץ?

מוקפץ היא טכניקת בישול פופולרית המשמשת במטבח האסייתי. זה כולל בישול מהיר של חתיכות מזון קטנות בווק על אש גבוהה עם כמות קטנה של שמן. טכניקה זו משמשת לשמירה על הטעם, המרקם והצבע של המרכיבים. לרוב חותכים את המרכיבים לחתיכות קטנות כך שיתבשלו במהירות ובאופן אחיד.

למה אתה צריך ווק להקפצה?

ווק הוא כלי בישול סיני מסורתי המשמש לטיגון מוקפץ. הוא עשוי בדרך כלל מברזל יצוק או פלדת פחמן ויש לו תחתית עגולה. התחתית העגולה מאפשרת פיזור אחיד של החום בכל המחבת, החיוני לטיגון המוקפץ. גם דפנות הווק מעוקלות, מה שמאפשר לזרוק ולערבב את האוכל בקלות. צורת הווק מאפשרת גם בישול מהיר ואחיד של האוכל.

היתרונות של שימוש בווק לטיגון מוקפץ

  • התחתית העגולה של הווק מאפשרת פיזור אחיד של החום בכל המחבת, החיוני לטיגון המוקפץ.
  • הצדדים המעוקלים של הווק מאפשרים לזרוק ולערבב את האוכל בקלות.
  • צורת הווק מאפשרת בישול מהיר ואחיד של המזון.
  • הווק נועד לשמור על חום, מה שעוזר להפחית את כמות השמן הדרושה לטיגון מוקפץ.

כיצד להשתמש בווק לטיגון מוקפץ

כדי להשתמש בווק לטיגון מוקפץ, התחילו בחימום הווק על אש גבוהה. לאחר שהווק חם, מוסיפים כמות קטנה של שמן ונותנים לו להתחמם. לאחר מכן, מוסיפים את החומרים לווק בקבוצות ומטגנים אותם במשך כמה דקות. לאחר שהמרכיבים מבושלים, מוציאים אותם מהווק ומניחים אותם בצד. חזור על התהליך עד שכל המרכיבים יתבשלו.

סיכום

ווק הוא כלי חיוני לטיגון מוקפץ. הוא נועד לשמור על החום ולפזר אותו באופן שווה, מה שעוזר להפחית את כמות השמן הדרושה לטיגון מוקפץ. זה גם מאפשר בישול מהיר ואחיד של המזון. למידע נוסף על אופן השימוש בווק לטיגון מוקפץ, בדוק את הסרטון הזה .

צרו איתנו קשר

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן