מהי גבינה צהובה?
גבינה צהובה היא סוג של גבינה המיוצרת מחלב פרה. מדובר בגבינה חצי קשה המיושנת בדרך כלל לפחות שלושה חודשים. יש לו טעם עדין, מעט מלוח ומרקם קרמי. הוא משמש לעתים קרובות בכריכים, סלטים ומנות אחרות.
כמה זמן מחזיקה גבינה צהובה מחוץ למקרר?
גבינה צהובה יכולה להחזיק מחוץ למקרר עד שעתיים, תלוי בטמפרטורה. אם הטמפרטורה היא מעל 32 מעלות צלזיוס, יש לשמור את הגבינה במקרר תוך שעה. אם הטמפרטורה נמוכה מ-90 מעלות צלזיוס (32 מעלות צלזיוס), הגבינה יכולה להחזיק עד שעתיים.
כיצד לאחסן גבינה צהובה
גבינה צהובה יש לאחסן במקרר בטמפרטורה של 40°F (4°C) או מתחת. יש לעטוף אותו היטב בניילון נצמד או בנייר אלומיניום כדי למנוע ממנו להתייבש. כמו כן יש לאחסן אותה הרחק ממזונות אחרים בעלי ריחות חזקים, מכיוון שהגבינה יכולה לספוג ריחות אלו.
איך לדעת אם הגבינה הצהובה התקלקלה
אם לגבינה יש ריח לוואי או מרקם רירי, היא התקלקלה ויש לזרוק אותה. אם לגבינה יש טעם חמצמץ, גם היא התקלקלה ויש לזרוק אותה.
טיפים להנאה מגבינה צהובה
- ניתן ליהנות מגבינה צהובה בפני עצמה או עם קרקרים, לחם או פירות.
- אפשר להמיס אותו גם על המבורגרים, כריכים ומנות אחרות.
- הוא משתלב היטב עם יינות לבנים, כמו שרדונה או סוביניון בלאן.
- ניתן להשתמש בו גם להכנת רטבים ומטבלים.
גבינה צהובה היא סוג גבינה טעים ורב-תכליתי שניתן ליהנות ממנו במגוון דרכים. חשוב לאחסן אותו כראוי ולזרוק אותו אם הוא התקלקל. למידע נוסף על גבינה צהובה, עיין בסרטון YouTube זה.