מהי החזרת עוברים?
החזרת עוברים היא תהליך המשמש בטכנולוגיית רבייה מסייעת (ART) להשגת ביציות מהשחלות של אישה. לאחר מכן הביציות מופרות במסגרת מעבדה והעוברים המתקבלים מועברים לרחם האישה או פונדקאית. החזרת עוברים היא שלב מכריע בתהליך של הפריה חוץ גופית (IVF).
כמה זמן לאחר החזרת העובר מתבצעת בדיקת הריון?
ניתן לבצע בדיקת הריון כשבועיים לאחר החזרת העובר. הסיבה לכך היא שלוקח כשבועיים עד שהעובר משתיל ברחם ועד שהגוף מתחיל לייצר את ההורמון hCG (גונדוטרופין כוריוני אנושי). הורמון זה הוא מה שמתגלה בבדיקת הריון.
מהו תהליך החזרת העוברים?
תהליך החזרת העוברים מתחיל בכך שהאישה נוטלת תרופות פוריות כדי לעורר את השחלות לייצר מספר ביציות. לאחר שהביציות בשלות, הן מועברות באמצעות הליך כירורגי קטן הנקרא שאיבת אולטרסאונד טרנסווגינלית. במהלך הליך זה מחדירים מחט דקה דרך הנרתיק ואל השחלות כדי לאסוף את הביציות.
מהו שיעור ההצלחה של החזרת עוברים?
שיעור ההצלחה של החזרת העובר תלוי במגוון גורמים, לרבות גיל האישה, איכות הביציות ומיומנות הרופא המבצע את ההליך. בדרך כלל, שיעור ההצלחה של החזרת עוברים הוא בין 30 ל-40 אחוזים.
מהם הסיכונים בהחזרת עוברים?
הסיכונים הקשורים בהחזרת עוברים הם מינימליים. הסיכונים הנפוצים ביותר כוללים דימום, זיהום ונזק לרחם או לשחלות. במקרים נדירים, ההליך יכול לגרום להריון חוץ רחמי, שהוא הריון המתרחש מחוץ לרחם.
סיכום
החזרת עוברים היא תהליך המשמש בטכנולוגיית רבייה מסייעת (ART) להשגת ביציות מהשחלות של אישה. ניתן לבצע בדיקת הריון כשבועיים לאחר החזרת העובר. תהליך החזרת העוברים מתחיל בכך שהאישה נוטלת תרופות פוריות כדי לעורר את השחלות לייצר מספר ביציות. שיעור ההצלחה של החזרת העובר תלוי במגוון גורמים, לרבות גיל האישה, איכות הביציות ומיומנות הרופא המבצע את ההליך. הסיכונים הקשורים בהחזרת עוברים הם מינימליים. למידע נוסף, צפו בסרטון זה על כמה זמן לאחר החזרת העובר ניתן לבצע בדיקת הריון.