מה זה טחינה?
טחינה היא משחה העשויה משומשום המשמשת בהרבה מאכלים מזרח תיכוניים וים תיכוניים. זהו מרכיב מרכזי בחומוס, באבא גנוש ומנות פופולריות אחרות. טחינה היא גם מקור מצוין לשומנים ומינרלים בריאים, מה שהופך אותה לתוספת מזינה לכל ארוחה.
איך מכינים טחינה ביתית
הכנת טחינה ביתית היא קלה ודורשת רק כמה מרכיבים. מתחילים בקליית שומשום במחבת יבשה על אש בינונית כ-5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. לאחר שהזרעים קלויים קלות, הניחו להם להתקרר ואז טוחנים אותם במעבד מזון או בבלנדר עד שהם יוצרים משחה. מוסיפים לעיסה כמה כפות שמן זית וקורט מלח ומערבבים עד שהיא מגיעה לסמיכות הרצויה.
איך לאחסן טחינה ביתית
יש לשמור טחינה ביתית בכלי אטום במקרר. זה יחזיק עד שבועיים במקרר. אם תרצו להאריך את חיי המדף של הטחינה שלכם, תוכלו להקפיא אותה בכלי אטום עד שישה חודשים.
טיפים לאחסון טחינה
- יש לשמור טחינה בכלי אטום.
- שומרים טחינה במקרר עד שבועיים.
- מקפיאים טחינה עד שישה חודשים.
- מערבבים טחינה לפני השימוש כדי להבטיח עקביות אחידה.
שימושים לטחינה
טחינה היא מרכיב רב תכליתי שניתן להשתמש בו במגוון מנות. זה יכול לשמש כמטבל, ממרח או רוטב לכריכים, עטיפות וסלטים. זה יכול לשמש גם כבסיס לרטבים, רטבים ומרינדות. בטחינה יכולה לשמש גם להכנת קינוחים כמו חלבה ובקלאווה.
סיכום
טחינה ביתית היא תוספת טעימה ומזינה לכל ארוחה. קל להכנה וניתן לשמור במקרר עד שבועיים או במקפיא עד חצי שנה. ניתן להשתמש בטחינה במגוון מנות, ממטבלים וממרחים ועד לרטבים וקינוחים. למידע נוסף על טחינה ושימושיה, בדוק את הסרטון הזה .