דף הבית » מאמרים מקצועיים » כמה זמן חלב יכול להיות מחוץ למקרר?

כמה זמן חלב יכול להיות מחוץ למקרר?

כמה זמן חלב יכול להיות מחוץ למקרר?

מה קורה כשמוציאים חלב מחוץ למקרר?

חלב הוא פריט מזון מתכלה שצריך לאחסן במקרר כדי להישאר בטוח לצריכה. כאשר חלב נשאר מחוץ למקרר, הוא עלול להפוך במהירות לא בטוח לצריכה. טמפרטורת החדר ומשך הזמן שהחלב יישאר בחוץ יקבעו כמה מהר הוא מתקלקל. חלב הוא מזון עשיר בחומרים מזינים המכיל חלבון, סידן וויטמינים ומינרלים חיוניים אחרים. זהו חלק חשוב מתזונה בריאה ויש לצרוך אותו במידה. עם זאת, כאשר חלב נשאר מחוץ למקרר, הוא עלול להפוך במהירות לא בטוח לצריכה.

כמה זמן אפשר להשאיר חלב מחוץ למקרר?

אפשר להשאיר חלב מחוץ למקרר עד שעתיים, אבל זה לא מומלץ. לאחר שעתיים החלב יתחיל להתקלקל וחיידקים יתחילו לצמוח. ככל שהחלב יישאר בחוץ, כך יגדלו יותר חיידקים וגדל הסיכוי שיגרמו לך לחלות. אם הטמפרטורה בחדר גבוהה מ-90 מעלות צלזיוס, אין להשאיר את החלב בחוץ יותר משעה אחת. אם הטמפרטורה נמוכה מ-90 מעלות צלזיוס, ניתן להשאיר את החלב בחוץ עד שעתיים.

מה קורה אם חלב נשאר בחוץ יותר מדי זמן?

אם חלב נשאר בחוץ זמן רב מדי, הוא עלול להפוך במהירות לא בטוח לצריכה. חיידקים יתחילו לגדול והחלב יתקלקל. צריכת חלב מקולקל עלולה להוביל להרעלת מזון, שעלולה לגרום לבחילות, הקאות ושלשולים.

איך לדעת אם החלב מקולקל

יש כמה דרכים לדעת אם החלב מקולקל. הראשון הוא להסתכל על תאריך התפוגה על הקרטון. אם החלב עבר את תאריך התפוגה שלו, אין לצרוך אותו. הדרך השנייה לדעת אם החלב מקולקל היא להריח אותו. לחלב מקולקל יהיה ריח חמוץ או לא. אם החלב מריח חמצמץ או לא, אסור לצרוך אותו. הדרך השלישית לדעת אם החלב מקולקל היא להסתכל עליו. לחלב מקולקל יהיה מרקם סמיך וגבשושי ויכול להיות בעל גוון צהוב או ירוק. אם החלב נראה גבשושי או בעל גוון צהוב או ירוק, אין לצרוך אותו.

כיצד לאחסן חלב כראוי

כדי להבטיח שהחלב יישאר בטוח לצריכה, יש לאחסן אותו במקרר בטמפרטורה של 40 מעלות צלזיוס ומטה. כמו כן, יש לאחסן חלב בכלי אטום כדי למנוע מחיידקים לצמוח.

סיכום

חלב הוא פריט מזון מתכלה שצריך לאחסן במקרר כדי להישאר בטוח לצריכה. אפשר להשאיר חלב מחוץ למקרר עד שעתיים, אבל זה לא מומלץ. אם חלב נשאר בחוץ זמן רב מדי, הוא עלול להפוך במהירות לא בטוח לצריכה. כדי להבטיח שהחלב יישאר בטוח לצריכה, יש לאחסן אותו במקרר בטמפרטורה של 40 מעלות צלזיוס ומטה ובמיכל אטום.

צרו איתנו קשר

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן