מהו בשר טחון טרי?
בשר טחון טרי הוא סוג של בשר שנטחן או קצוץ לחתיכות קטנות. הוא עשוי בדרך כלל מבשר בקר, חזיר או עופות, אך יכול לכלול גם סוגים אחרים של בשר. בשר טחון הוא בחירה פופולרית עבור המבורגרים, טאקו, קציצות בשר ומנות אחרות. חשוב להבין כיצד לאחסן ולטפל בבשר טחון טרי על מנת לשמור על בטיחותו ולמנוע מחלות הנישאות במזון.
כיצד לאחסן בשר טחון טרי
כשמאחסנים בשר טחון טרי חשוב לשמור אותו במקרר או במקפיא. אסור להשאיר בשר טחון בחוץ בטמפרטורת החדר במשך יותר משעתיים. אם הטמפרטורה היא מעל 90 מעלות צלזיוס, אין להשאירו בחוץ במשך יותר משעה. כאשר מאחסנים בשר טחון טרי במקרר, יש להניח אותו בכלי אטום או לעטוף אותו היטב בניילון נצמד. יש להשתמש בו תוך יומיים. אם לא נעשה בו שימוש תוך יומיים, יש להקפיא אותו.
כיצד להקפיא בשר טחון טרי
בהקפאת בשר טחון טרי חשוב לעטוף אותו היטב בניילון נצמד או להניח אותו בכלי אטום. זה יעזור למנוע צריבה במקפיא ולשמור על טריות הבשר. ניתן לשמור בשר טחון במקפיא עד שלושה חודשים.
טיפים להקפאת בשר טחון
בהקפאת בשר טחון, יש לזכור כמה עצות: – חלקו את הבשר הטחון למנות קטנות יותר לפני ההקפאה. כך יהיה קל יותר להפשיר ולהשתמש בכמות המדויקת הדרושה.- סמן את הבשר הטחון בתאריך שבו הוקפא.- מניחים את הבשר הטחון בחלק הקר ביותר של המקפיא.- אין להקפיא מחדש בשר טחון שהופשר.
הפשרת בשר טחון
בשר טחון צריך להיות מופשר במקרר. אסור להפשיר בטמפרטורת החדר. חשוב להשתמש בבשר הטחון תוך יום עד יומיים לאחר הפשרתו.
בישול בשר טחון
בעת בישול בשר טחון, חשוב לבשל אותו לטמפרטורה פנימית של לפחות 160 מעלות צלזיוס. זה יעזור להבטיח שכל החיידקים הקיימים בבשר נהרגו.
אחסון שאריות בשר טחון
כל שאריות בשר טחון יש לאחסן במקרר תוך שעתיים מהבישול. יש להשתמש בו תוך שלושה עד ארבעה ימים. ניתן גם להקפיא שאריות של בשר טחון עד שלושה חודשים.
סיכום
בשר טחון טרי ניתן לאחסן במקרר או במקפיא. כאשר מאוחסנים במקרר, יש להשתמש בו תוך יומיים. כשמאחסנים אותו במקפיא, יש להשתמש בו תוך שלושה חודשים. חשוב לעטוף את הבשר הטחון היטב בניילון נצמד או להניח אותו בכלי אטום בעת ההקפאה. יש להפשיר אותו במקרר ולבשל אותו לטמפרטורה פנימית של לפחות 160 מעלות צלזיוס. כל שאריות בשר טחון יש לאחסן במקרר ולהשתמש בו תוך שלושה עד ארבעה ימים.