מה זה בצק פילו?
בצק פילו, הידוע גם כבצק פילו, הוא סוג של בצק מאפה העשוי מקמח, מים ושמן. הוא משמש להכנת מגוון מאכלים, כמו בקלאווה, ספאנקופיטה ושטרודל. בצק פילו דק ועדין, וניתן ליצור ממנו שכבות קלות ומתקלפות במאפים.
כמה זמן אפשר לשמור בצק פילו במקרר?
ניתן לשמור בצק פילו במקרר עד שבועיים. עם זאת, חשוב לשמור את הבצק סגור היטב בכלי אטום או לעטוף אותו היטב בניילון נצמד כדי למנוע ממנו להתייבש. אם הבצק נחשף לאוויר הוא יתייבש מהר ויהפוך שביר.
טיפים לאחסון בצק פילו
כדי לשמור על בצק פילו טרי לאורך זמן, חשוב לאחסן אותו כראוי. להלן מספר טיפים לאחסון בצק פילו:- ודאו שבצק הפילו אטום לחלוטין בכלי אטום או עטוף היטב בניילון.- שמור את בצק הפילו בחלק הקר ביותר של המקרר, כגון המדף התחתון.- אם בצק הפילו חשוף לאוויר, הוא יתייבש מהר, לכן יש לוודא שהוא אטום כהלכה.- אם לא נעשה שימוש בבצק הפילו תוך שבועיים, יש לזרוק אותו.
כיצד להרטיב בצק פילו
אם בצק הפילו הפך יבש ושביר, ניתן להחדיר אותו מחדש על ידי הברשה קלה בחמאה מומסת או בשמן. זה יעזור להחזיר את הלחות של הבצק ויקל על העבודה איתו.
שימוש בבצק פילו קפוא
ניתן גם להקפיא בצק פילו עד שלושה חודשים. כדי להשתמש בבצק פילו קפוא, יש להפשיר אותו במקרר למשך הלילה ולאחר מכן לתת לו להגיע לטמפרטורת החדר לפני השימוש.
דעה אישית
בצק פילו הוא מרכיב נהדר שיהיה בהישג יד להכנת מגוון מנות. קל לאחסן אותו במקרר וניתן להקפיא אותו לשימוש מאוחר יותר. עם אחסון נכון, בצק פילו יכול להישאר טרי עד שבועיים במקרר ועד שלושה חודשים במקפיא. למידע נוסף על שימוש בבצק פילו, עיין בסרטון YouTube זה או מצא מידע נוסף בוויקיפדיה .