מהי ביצה קשה?
ביצה קשה היא ביצה שהתבשלה בקליפתה במים רותחים. החלבון והחלמון מבושלים, והביצה מוגשת בדרך כלל חמה או קרה. ביצים קשות הן חטיף פופולרי ומשמשות לרוב בסלטים, כריכים ומנות אחרות.
כמה זמן אפשר להשאיר ביצה קשה בחוץ?
ביצה קשה אפשר להשאיר בחוץ בטמפרטורת החדר עד שעתיים. לאחר מכן, יש לשמור בקירור. השארת ביצה קשה בחוץ למשך יותר משעתיים עלולה להגביר את הסיכון למחלות הנישאות במזון.
מהם הסיכונים בהשארת ביצה קשה בחוץ?
כאשר ביצה קשה נשארת בחוץ בטמפרטורת החדר, חיידקים יכולים לצמוח על הביצה. החיידק יכול לגרום למחלות הנישאות במזון כמו סלמונלה. סלמונלה עלולה לגרום לתסמינים כמו חום, שלשולים והתכווצויות בבטן.
איך אני יכול לדעת אם ביצה קשה בטוחה לאכילה?
אם ביצה קשה הושארה בחוץ במשך יותר משעתיים, יש לזרוק אותה. אם הביצה עדיין בקליפתה, יש לזרוק אותה אם היא הושארה בחוץ יותר מארבע שעות. אם הביצה קלופה, יש לזרוק אותה אם היא הושארה בחוץ יותר משעתיים.
כיצד אוכל לאחסן ביצים קשות?
ביצים קשות יש לאחסן במקרר. את הביצים יש להניח בכלי אטום או לעטוף בניילון. ניתן לשמור ביצים קשות במקרר עד שבוע.
סיכום
ביצה קשה אפשר להשאיר בחוץ בטמפרטורת החדר עד שעתיים. לאחר מכן, יש לשמור בקירור. השארת ביצה קשה בחוץ למשך יותר משעתיים עלולה להגביר את הסיכון למחלות הנישאות במזון. אם ביצה קשה הושארה בחוץ במשך יותר משעתיים, יש לזרוק אותה. ביצים קשות יש לאחסן במקרר בכלי אטום או לעטוף בניילון. ניתן לשמור ביצים קשות במקרר עד שבוע.