מהו בצק שמרים?
בצק שמרים הוא סוג של בצק העשוי משמרים, קמח ומרכיבים אחרים. הוא משמש להכנת לחמים, לחמניות ומוצרי מאפה אחרים. בצק שמרים נעשה על ידי שילוב החומרים ולישה של הבצק עד שהוא חלק ואלסטי. לאחר מכן נותנים לבצק לתפוח, כלומר כאשר השמרים תוססים ומייצרים פחמן דו חמצני, מה שגורם לבצק להתרחב.
כמה זמן אפשר לתפוח בצק שמרים במקרר?
ניתן לשמור בצק שמרים במקרר עד שבועיים. בזמן הזה הבצק ימשיך לתפוח, אבל בקצב הרבה יותר איטי מאשר אם היה מאוחסן בטמפרטורת החדר. זמן התפיחה האיטי יותר במקרר מאפשר לבצק לפתח יותר טעם ומרקם.
אחסון בצק שמרים במקרר
כשמאחסנים בצק שמרים במקרר, חשוב לשמור אותו סגור היטב בכלי אטום. זה ימנע מהבצק להתייבש וגם יעזור למנוע ממנו לתפוח מהר מדי. חשוב גם לשים לב שאין לשמור את הבצק במקרר יותר משבועיים, שכן השמרים יתחילו לגווע והבצק לא יתפח כמו שצריך.
שימוש בבצק שמרים לאחר קירור
כשמשתמשים בבצק שמרים שנשמר במקרר, חשוב לתת לבצק להגיע לטמפרטורת החדר לפני השימוש בו. זה יעזור להבטיח שהבצק תופח כמו שצריך ושהשמרים עדיין פעילים. כמו כן, חשוב לציין כי ייתכן שיהיה צורך ללוש שוב את הבצק לפני השימוש בו, שכן ייתכן שהבצק נעשה נוקשה בזמן שהותו במקרר.
סיכום
ניתן לשמור בצק שמרים במקרר עד שבועיים. בזמן הזה הבצק ימשיך לתפוח, אבל בקצב הרבה יותר איטי מאשר אם היה מאוחסן בטמפרטורת החדר. חשוב לשמור את הבצק סגור היטב בכלי אטום ולאפשר לו להגיע לטמפרטורת החדר לפני השימוש בו. למידע נוסף, בקר בוויקיפדיה למידע נוסף.