מה זה טיגון?
טיגון היא שיטת בישול פופולרית הכוללת טבילת מזון בשמן חם או בשומן. שיטת בישול זו משמשת ליצירת מגוון מנות, מצ'יפס ועד עוף מטוגן. טיגון הוא דרך מהירה וקלה לבשל אוכל, וניתן להשתמש בה גם כדי להוסיף טעם ומרקם למנות.
כמה זמן אפשר לשמור שמן אחרי הטיגון?
משך הזמן שבו ניתן לשמור שמן לאחר הטיגון תלוי בסוג השמן שבו אתה משתמש ובטמפרטורת השמן. ככלל, ניתן לשמור שמן עד שבועיים לאחר הטיגון. עם זאת, חשוב לשים לב שיש לאחסן את השמן במקום קריר וחשוך ויש להשתמש בו תוך שבועיים מהטיגון.
סוגי שמן
סוג השמן שבו אתה משתמש לטיגון ישפיע על משך הזמן שתוכל לשמור אותו. בדרך כלל, שמנים צמחיים כגון שמן קנולה, חמניות ושמן בוטנים יכולים להישמר עד שבועיים לאחר הטיגון. עם זאת, יש להשתמש בשמן זית תוך שבוע מהטיגון.
טמפרטורת השמן
טמפרטורת השמן חשובה גם כשמדובר בכמה זמן אפשר לשמור אותו. אם השמן חם מדי, זה יכול לגרום לשמן להתפרק ולהתעפש. לכן חשוב לאפשר לשמן להתקרר לחלוטין לפני אחסונו.
אחסון שמן לאחר טיגון
לאחר שהשמן התקרר, יש לאחסן אותו בכלי אטום במקום קריר וחשוך. חשוב לוודא שהמיכל אטום כדי למנוע מהשמן להתעפש. חשוב גם לסמן את המיכל עם תאריך השימוש בו כדי שתדע מתי להשליך אותו.
סילוק שמן לאחר טיגון
לאחר שימוש בשמן במשך שבועיים, יש לזרוק אותו. הדרך הטובה ביותר להיפטר מהשמן היא לשפוך אותו לתוך מיכל סגור ולזרוק אותו לפח. חשוב לעולם לא לשפוך שמן לביוב מכיוון שהוא עלול לסתום צנרת ולגרום נזק לסביבה.
סיכום
טיגון היא שיטת בישול פופולרית שבאמצעותה ניתן ליצור מגוון מנות. משך הזמן שבו ניתן לשמור שמן לאחר הטיגון תלוי בסוג השמן שבו אתה משתמש ובטמפרטורת השמן. ככלל, ניתן לשמור שמן עד שבועיים לאחר הטיגון, אך חשוב לאחסן אותו במקום קריר וחשוך ולהשתמש בו תוך שבועיים מהטיגון. לאחר שהשמן היה בשימוש שבועיים, יש להשליך אותו לכלי סגור ולזרוק לפח.
דעה אישית
טיגון היא אחת משיטות הבישול האהובות עלי, ואני אוהב להתנסות בסוגים שונים של שמנים. אני תמיד מקפידה לאחסן את השמן במקום קריר וחשוך ולזרוק אותו לאחר שבועיים. אני גם מקפיד לעולם לא לשפוך שמן לביוב מכיוון שהוא עלול להזיק לסביבה. למידע נוסף על טיגון ואחסון שמן, מצא מידע נוסף בוויקיפדיה , או צפה בסרטון ב-YouTube .