מה זה טחינה?
טחינה היא משחה העשויה משומשום הפופולרית במטבח המזרח תיכוני. זהו מרכיב מרכזי בחומוס, באבא גנוש ומנות אחרות. הוא משמש גם כתבלין, מורח על לחם או קרקרים, או מתווסף לרטבים ורטבים. טחינה עשירה בחלבון, סידן וויטמינים ומינרלים חיוניים אחרים.
איך מכינים טחינה ביתית
הכנת טחינה ביתית קלה ודורשת רק שני מרכיבים: שומשום ושמן. התחל בקליית השומשום במחבת יבשה על אש בינונית במשך כ-5 דקות, תוך ערבוב לעתים קרובות. לאחר שהזרעים קלויים קלות, הניחו להם להתקרר כמה דקות. לאחר מכן, מוסיפים את הזרעים הקלויים למעבד מזון או בלנדר ומעבדים עד שנוצרת משחה. לבסוף, מוסיפים שמן ומעבדים עד לקבלת המרקם הרצוי.
אחסון טחינה ביתית
יש לשמור טחינה ביתית בכלי אטום במקרר. זה יישמר עד שבועיים. אם תרצו להאריך את חיי המדף של הטחינה שלכם, תוכלו להקפיא אותה עד שלושה חודשים.
השוואה מהירה
סוג טחינה | אִחסוּן | חיי מדף |
---|---|---|
תוֹצֶרֶת בַּיִת | מְקָרֵר | 2 שבועות |
קנו בחנות | מְזָוֶה | 6 חודשים |
קָפוּא | מַקפִּיא | 3 חודשים |
טיפים לאחסון טחינה
כשמאחסנים טחינה, חשוב לשמור אותה בכלי אטום כדי למנוע ממנה להתעפש. אם אתם משתמשים בטחינה קנויה בחנות, עדיף לאחסן אותה במקום קריר ויבש כמו מזווה או ארון. זה יישמר עד שישה חודשים. אם אתה משתמש בטחינה ביתית, עדיף לאחסן אותה במקרר. זה יישמר עד שבועיים. אם תרצו להאריך את חיי המדף של הטחינה שלכם, תוכלו להקפיא אותה עד שלושה חודשים.
סיכום
טחינה היא משחה טעימה ומזינה עשויה משומשום הפופולרית במטבח המזרח תיכוני. טחינה ביתית צריכה להישמר בכלי אטום במקרר ותישמר עד שבועיים. טחינה שנרכשה בחנות צריכה להיות מאוחסנת במקום קריר ויבש כמו מזווה או ארון ותישמר עד שישה חודשים. אם תרצו להאריך את חיי המדף של הטחינה שלכם, תוכלו להקפיא אותה עד שלושה חודשים.