מהו דג מופשר?
דג מופשר הוא דג שהוקפא ולאחר מכן הופשר. אפשר לעשות זאת במקרר או במים קרים. הפשרת דגים במקרר היא הדרך הבטוחה והיעילה ביותר להפשרת דגים. חשוב להפשיר דג כמו שצריך כדי לוודא שהוא בטוח לאכילה ושהוא שומר על טעמו ומרקם.
כמה זמן אפשר לשמור דגים מופשרים במקרר?
דגים מופשרים יכולים להישמר במקרר עד יומיים. לאחר יומיים יש לבשל או להקפיא את הדג שוב. חשוב לשמור על הדג קר בזמן הפשרתו, שכן הדבר יסייע במניעת גדילת חיידקים. כמו כן, חשוב להרחיק את הדגים ממאכלים אחרים במקרר, מכיוון שעלול להתרחש זיהום צולב.
איך להכין את מנת הדג הבאה שלך
לאחר שהדג הופשר, חשוב להכין אותו כמו שצריך. התחל על ידי שטיפת הדג מתחת למים קרים כדי להסיר עודפי קרח או מים. מייבשים את הדג במגבת נייר. לאחר מכן, מתבלים את הדג במלח ופלפל.
אֲפִיָה
אפייה היא דרך מצוינת לבשל דגים מופשרים. מחממים את התנור ל-375 מעלות פרנהייט. מניחים את הדג על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים את הדג בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. אופים 15-20 דקות, או עד שהדג מוכן.
צְלִיָה
צלייה היא עוד דרך מצוינת לבשל דגים מופשרים. מחממים את הגריל לחום בינוני-גבוה. מניחים את הדג על גריל משומן ומתבלים במלח ופלפל. צולים 5-7 דקות לכל צד, או עד שהדג מוכן.
אחסון דגים מופשרים
חשוב לאחסן דגים מופשרים כראוי כדי להבטיח שהם בטוחים לאכילה. דג מופשר יש לאחסן בכלי אטום במקרר. יש להשתמש בדג תוך יומיים מהפשרה.
סיכום
דגים מופשרים יכולים להישמר במקרר עד יומיים. חשוב להפשיר דג כמו שצריך ולאחסן אותו בכלי אטום במקרר. לאחר שהדג הופשר, ניתן לבשלו במגוון דרכים, כמו אפייה או צלייה. בהכנה נכונה, דגים מופשרים יכולים להיות תוספת טעימה ומזינה לכל ארוחה.