מהם חיי המדף של דגים טריים?
דגים טריים יכולים להישמר במקרר עד יומיים. לאחר מכן, יש לבשל או להקפיא. חיי המדף של דג טרי תלוי בסוג הדג ובאופן האחסון שלו. סוגים מסוימים של דגים יכולים להחזיק מעמד זמן רב יותר מאחרים. לדוגמה, סלמון יכול להחזיק עד שלושה ימים במקרר, בעוד בקלה יכול להחזיק עד ארבעה ימים.
כיצד לאחסן דגים טריים
כדי למקסם את חיי המדף של דגים טריים, יש לאחסן אותו בחלק הקר ביותר של המקרר. כמו כן, יש לעטוף בניילון נצמד או לשים בכלי אטום. זה יעזור למנוע מהדג להתייבש ולמנוע מחיידקים לצמוח.
טיפים לאחסון דגים טריים
- אחסן דגים טריים בחלק הקר ביותר של המקרר.
- עוטפים את הדג בניילון נצמד או מניחים אותו בכלי אטום.
- בדוק את הדג עבור סימני קלקול לפני הבישול.
- מבשלים או מקפיאים את הדג תוך יומיים מרגע הרכישה.
סימנים של דג מקולקל
כשמאחסנים דגים טריים, חשוב לבדוק לפני הבישול סימני קלקול. לדג מקולקל יהיה ריח דגים חזק, מרקם רירי ובשר דהוי. אם יש לדג אחד מהסימנים הללו, יש לזרוק אותו.
הקפאת דגים טריים
אם הדג הטרי לא יתבשל תוך יומיים, יש להקפיא אותו. כדי להקפיא את הדג, עוטפים אותו היטב בניילון נצמד או שמים אותו בכלי אטום. יש להשתמש בדג תוך שלושה חודשים מההקפאה.
סיכום
דגים טריים יכולים להישמר במקרר עד יומיים. לאחר מכן, יש לבשל או להקפיא. כדי למקסם את חיי המדף של דגים טריים, יש לאחסן אותו בחלק הקר ביותר של המקרר ולעטוף בניילון או לשים בכלי אטום. לפני הבישול, בדוק את הדג עבור סימני קלקול. אם הדג לא יתבשל תוך יומיים, יש להקפיא אותו ולהשתמש בו תוך שלושה חודשים. למידע נוסף, בקר ב-YouTube .