מהו בשר טחון טרי?
בשר טחון טרי הוא סוג של בשר שנטחן או קצוץ לחתיכות קטנות. הוא עשוי בדרך כלל מבשר בקר, חזיר, עוף או הודו. בשר טחון הוא מרכיב רב תכליתי שניתן להשתמש בו במגוון מנות, מהמבורגרים וטאקו ועד לקציץ בשר ותבשילים.
כמה זמן אפשר לשמור בשר טחון טרי במקרר?
בשר טחון טרי יכול להישמר במקרר עד יומיים. חשוב לאחסן בשר טחון כראוי על מנת להבטיח שהוא יישאר בטוח לאכילה. בשר טחון צריך להיות עטוף היטב בניילון נצמד או לשים בכלי אטום לפני הקירור.
אחסון בשר טחון במקפיא
ניתן גם לשמור בשר טחון במקפיא עד ארבעה חודשים. חשוב לעטוף את הבשר הטחון היטב בניילון נצמד או להניח אותו בכלי אטום לפני ההקפאה. כשמוכן לשימוש, מפשירים את הבשר הטחון במקרר למשך הלילה.
בישול בשר טחון
בשר טחון תמיד צריך להיות מבושל לטמפרטורה פנימית של לפחות 160°F (71°C). זה יבטיח שכל החיידקים הקיימים בבשר יושמדו. חשוב להשתמש במדחום מזון כדי לבדוק את טמפרטורת הבשר הטחון לפני ההגשה.
עצות לבטיחות מזון
בעת טיפול בבשר טחון, חשוב לעקוב אחר עצות בטיחות המזון הבאות:
- שטפו תמיד ידיים לפני ואחרי הטיפול בבשר טחון.
- שמור בשר טחון נא נפרד ממזונות אחרים כדי למנוע זיהום צולב.
- מבשלים בשר טחון לטמפרטורה פנימית של לפחות 160°F (71°C).
- מקררים בשר טחון תוך שעתיים מהבישול.
- אין להקפיא מחדש בשר טחון שהופשר.
השוואה מהירה
סוג אחסון | מגבלת זמן |
---|---|
מְקָרֵר | 2 ימים |
מַקפִּיא | 4 חודשים |
לסיכום, בשר טחון טרי יכול להישמר במקרר עד יומיים ובמקפיא עד ארבעה חודשים. חשוב לאחסן בשר טחון כראוי ולבשל אותו לטמפרטורה פנימית של לפחות 160°F (71°C) כדי להבטיח שהוא בטוח לאכילה. הקפדה על טיפים אלה לבטיחות מזון תעזור לשמור על בטיחותך ועל משפחתך.