מה זה בשר טחון?
בשר טחון, המכונה גם בשר טחון, הוא סוג של בשר שעבר עיבוד לחתיכות קטנות. הוא עשוי בדרך כלל מבשר בקר, חזיר או עופות, אך ניתן להכין אותו גם מבשרים אחרים כגון כבש, עגל או ציד. בשר טחון הוא מרכיב פופולרי במנות רבות, כגון המבורגרים, טאקו וקציץ בשר.
כמה זמן אפשר לשמור בשר טחון במקרר?
ניתן לשמור בשר טחון במקרר עד יומיים. חשוב לאחסן בשר טחון בכלי אטום או עטוף היטב בניילון או ברדיד אלומיניום. אם הבשר הטחון אינו מאוחסן כראוי, הוא עלול להתקלקל במהירות ולגרום להרעלת מזון.
איך לדעת אם הבשר הטחון התקלקל
בשר טחון עלול להתקלקל במהירות, לכן חשוב לבדוק אותו באופן קבוע לסימני קלקול. אם לבשר הטחון יש מרקם רירי או דביק, יש לו ריח שלילי או ששינה צבעו, יש לזרוק אותו.
אחסון בשר טחון במקפיא
ניתן גם לשמור בשר טחון במקפיא עד ארבעה חודשים. חשוב לעטוף את הבשר הטחון היטב בניילון נצמד או בנייר אלומיניום לפני ההקפאה כדי למנוע צריבה במקפיא. כשהוא מוכן לשימוש, יש להפשיר את הבשר הטחון במקרר למשך הלילה.
בישול בשר טחון בצורה בטוחה
יש לבשל בשר טחון לטמפרטורה פנימית של 160 מעלות צלזיוס (71 מעלות צלזיוס) כדי להבטיח שכל חיידק מזיק נהרג. חשוב להשתמש במדחום מזון כדי לבדוק את הטמפרטורה הפנימית של הבשר הטחון.
השוואה מהירה
שיטת אחסון | חיי מדף |
---|---|
מְקָרֵר | 2 ימים |
מַקפִּיא | 4 חודשים |
בשר טחון הוא מרכיב פופולרי בכלים רבים, אך חשוב לאחסן ולבשל אותו כראוי כדי למנוע הרעלת מזון. יש לשמור בשר טחון במקרר עד יומיים או במקפיא עד ארבעה חודשים. בעת בישול בשר טחון, יש לבשל אותו לטמפרטורה פנימית של 160°F (71°C) כדי להבטיח שכל חיידק מזיק נהרג.