דף הבית » המלצות הצוות » כמה זמן אפשר להשאיר בשר מופשר במקרר?

כמה זמן אפשר להשאיר בשר מופשר במקרר?

כמה זמן אפשר להשאיר בשר מופשר במקרר?

מהו בשר מופשר?

בשר מופשר הוא כל בשר שהוקפא ולאחר מכן הורשה להפשיר. ניתן לעשות זאת באופן טבעי, ע"י השארת הבשר במקרר, או במהירות, ע"י השקיית הבשר במים קרים. בשר מופשר ניתן לבשל ולאכול מיד, או לשמור במקרר לשימוש מאוחר יותר.

כמה זמן אפשר להשאיר בשר מופשר במקרר?

ניתן לשמור בשר מופשר במקרר עד ארבעה ימים לפני שהוא מתחיל להתקלקל. לאחר ארבעה ימים, יש לבשל או להקפיא את הבשר כדי למנוע מחלות הנישאות במזון. חשוב לציין שחוק ארבעת הימים חל על כל סוגי הבשר, כולל בשר בקר, חזיר, עוף ודגים.

אחסון בשר מופשר

כשמאחסנים בשר מופשר במקרר, חשוב לשמור אותו בכלי אטום או עטוף היטב בניילון. זה יעזור לשמור על טריות הבשר ולמנוע ממנו להתקלקל. בנוסף, חשוב לאחסן את הבשר במדף התחתון של המקרר, מכיוון שזהו החלק הקר ביותר במקרר.

בישול בשר מופשר

כשמבשלים בשר מופשר, חשוב לבשל אותו לטמפרטורה המתאימה. זה יבטיח שכל חיידק הקיים בבשר יהרוג ושהבשר בטוח לאכילה. הטמפרטורה הפנימית של הבשר צריכה להגיע לפחות ל-145°F (63°C) עבור בשר בקר, חזיר וכבש, ול-165°F (74°C) עבור עופות.

הקפאת בשר מופשר

אם אינכם מצליחים לבשל את הבשר המופשר תוך ארבעה ימים, עדיף להקפיא אותו. הקפאת הבשר תעזור לשמר אותו ולמנוע ממנו להתקלקל. בהקפאת בשר מופשר חשוב לעטוף אותו היטב בניילון נצמד או להניח אותו בכלי אטום. זה יעזור לשמור על טריות הבשר ולמנוע צריבה במקפיא.

סיכום

ניתן לשמור בשר מופשר במקרר עד ארבעה ימים לפני שהוא מתחיל להתקלקל. כשמאחסנים בשר מופשר חשוב לשמור אותו בכלי אטום או עטוף היטב בניילון. בנוסף, חשוב לבשל את הבשר המופשר לטמפרטורה המתאימה כדי להבטיח שכל החיידקים הקיימים בבשר יהרגו. אם אינכם מצליחים לבשל את הבשר המופשר תוך ארבעה ימים, עדיף להקפיא אותו. בהקפאת בשר מופשר חשוב לעטוף אותו היטב בניילון נצמד או להניח אותו בכלי אטום. למידע נוסף על בשר מופשר, בדוק את הסרטון הזה .

צרו איתנו קשר

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן