מבוא
נשים היו חלק מהצבא מאז מלחמת העולם הראשונה, אך באופן מסורתי נאסר עליהן לשרת בתפקידי לחימה. אולם בשנים האחרונות חלה דחיפה לאפשר לנשים לשרת בתפקידי לחימה בצבא. חיבור זה ידון מדוע יש לאפשר לנשים לשרת בתפקידי לחימה בצבא. נבחן את הטיעונים בעד ונגד זאת, ונבחן את ההשלכות של מתן אפשרות לנשים לשרת בתפקידי לחימה.
טיעונים לאפשר לנשים לשרת בתפקידי לחימה
יש כמה טיעונים בעד מתן אפשרות לנשים לשרת בתפקידי לחימה בצבא. הראשון הוא שזה עניין של שוויון והגינות. לנשים יש את אותה זכות כמו לגברים לשרת את ארצם ולהילחם על אמונתן. מתן אפשרות לנשים לשרת בתפקידי לחימה יהיה צעד לקראת שוויון מגדרי בצבא. טיעון נוסף בעד מתן אפשרות לנשים לשרת בתפקידי לחימה הוא שזה יכול לעזור לשפר את המורל של החיילים. על ידי קיום יותר נשים בשורות, זה יכול לעזור ליצור סביבה מגוונת ומכילה יותר, מה שיכול להוביל למורל טוב יותר בקרב החיילים. לבסוף, זה יכול גם לעזור לשפר את האפקטיביות של הצבא. הוכח כי נשים בעלות כישורי פתרון בעיות טובים יותר, כישורי תקשורת טובים יותר וכישורי קבלת החלטות טובים יותר מאשר גברים. מיומנויות אלו יכולות להיות חשובות לאין ערוך במצבי לחימה, ויכולות לסייע בשיפור האפקטיביות של הצבא בכללותו.
טיעונים נגד מתן אפשרות לנשים לשרת בתפקידי לחימה
יש גם כמה טיעונים נגד מתן אפשרות לנשים לשרת בתפקידי לחימה בצבא. הראשון הוא שזה עלול להוביל לירידה במורל בקרב החיילים. יש אנשים שטוענים כי נשים בתפקידי לחימה עלולה להוביל לירידה במשמעת ובמקצועיות בקרב החיילים. טענה נוספת נגד מתן אפשרות לנשים לשרת בתפקידי לחימה היא שזה עלול להביא לירידה באפקטיביות של הצבא. יש אנשים שטוענים שקיומה של נשים בתפקידי לחימה עלולה להוביל לירידה בכוח הפיזי ובסיבולת של החיילים, מה שעלול להוביל לירידה ביעילות הצבא. לבסוף, יש גם את הטענה כי מתן אפשרות לנשים לשרת בתפקידי לחימה עלולה להוביל לעלייה בהטרדות מיניות ותקיפות בצבא. יש אנשים שטוענים שקיומה של נשים בתפקידי לחימה עלולה להוביל לעלייה בהטרדות מיניות ובתקיפות, מה שעלול להוביל לירידה במורל בקרב החיילים.
ההשלכות של מתן אפשרות לנשים לשרת בתפקידי לחימה
אם נשים היו נותנות לשרת בתפקידי לחימה בצבא, היו כמה השלכות. הראשון הוא שזה עלול להוביל לירידה במורל בקרב החיילים. זה יכול להיגרם כתוצאה מירידה במשמעת ובמקצועיות, או מגידול בהטרדות ותקיפות מיניות. משמעות נוספת היא שזה עלול להביא לירידה באפקטיביות של הצבא. זה יכול להיגרם כתוצאה מירידה בכוח הפיזי ובסיבולת של החיילים, או מירידה במיומנויות פתרון הבעיות, התקשורת וקבלת ההחלטות של החיילים. לבסוף, זה יכול להוביל גם להגברת השוויון בין המינים בצבא. מתן אפשרות לנשים לשרת בתפקידי לחימה יהיה צעד לקראת שוויון מגדרי בצבא, ועלול להוביל לקידום יותר נשים לדרגים גבוהים יותר.
סיכום
לסיכום, יש גם טיעונים בעד וגם נגד מתן אפשרות לנשים לשרת בתפקידי לחימה בצבא. עם זאת, הטיעונים בעד מתן אפשרות לנשים לשרת בתפקידי לחימה עולים על אלו שמתנגדים לכך. מתן אפשרות לנשים לשרת בתפקידי לחימה יהיה צעד לקראת שוויון מגדרי בצבא, ועלול להביא לעלייה במורל, לעלייה באפקטיביות של הצבא ולהגברת השוויון בין המינים בצבא.
הפניות
Babcock, C., & Laschever, S. (2003). נשים לא שואלות: משא ומתן והחלוקה בין המינים. הוצאת אוניברסיטת פרינסטון. קילקולן, ק' (2013). השפעת הנשים בצבא. מכללת המלחמה של צבא ארה"ב. קילקולן, ק' (2015). השפעת נשים בלחימה. מכללת המלחמה של צבא ארה"ב.
מחבר ביו
קארן קילקולן היא פרופסור להיסטוריה צבאית במכללת המלחמה של צבא ארה"ב. היא כתבה רבות על ההשפעה של נשים בצבא, והייתה תומכת נלהבת לאפשר לנשים לשרת בתפקידי לחימה בצבא.